Túrós-tejfölös sztrapacska sült szalonnával

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A sztrapacskához:
  • 1 kg burgonya
  • 1 db tojás
  • 40-50 dkg liszt
  • Valamint:
  • túró
  • tejföl
  • sült szalonna

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük, hozzákeverjük a tojást, csipet sót és annyi lisztet, hogy galuska keménységű tésztát kapjunk.

    2. Egy fazékban vizet forralunk, és ha felforrt, galuskaszaggatón kiszaggatjuk a tésztát, és megfőzzük.

    3. Közen a felkockázott szalonnát kisütjük, a megfőtt sztapacskát leszűrjük. A tetejére túrót morzsolunk, tejföllel meglocsoljuk, végül a szalonnakockákat is rászórjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin