Túrós-tejfölös sütemény gyümölccsel

default user icon
7 3.6/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg háztartási keksz
  • 23 dkg margarin
  • A krémhez:
  • 4 tojás
  • 50 dkg túró
  • 15 dkg cukor
  • 1 evőkanál sütőrum
  • reszelt citromhéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A krém tetejére:
  • 4 dl tejföl (2 kis pohár vagy 1 nagy pohár)
  • 2 bő evőkanál pudingpor (vanília, eper, puncs)
  • 1 evőkanál cukor
  • konzerv őszibarack vagy banán vagy eper

Elkészítés

    Előkészítés: A sütőt 150 fokra előmelegítjük. A háztartási kekszet apróra összetörjük vagy ledaráljuk. A tészához a margarint megolvasztjuk, kihűtjük. A gyümölcsöt/gyümölcsöket feldaraboljuk, szűrőbe tesszük, hogy lecsöpögjön. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.

    Elkészítés: A darált kekszet összekeverjük az olvasztott margarinnal, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, 5 percig elősütjük (előmelegített, 150 fok). Ezalatt a túrót összetörjük, kikeverjük a tojások sárgájával, sütőrummal, cukorral, vaníliás cukorral, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket és a gyümölcs egy részét. A többi gyümölcsöt rátesszük az elősütött tésztára, ráöntjük a krémet, 25-30 percig 150 fokon sütjük. Hagyjuk kihűlni. Ezalatt a tejfölt összekeverjük a pudingporral, cukorral, lassú tűzön, állandó kevergetés mellett megmelegítjük (nem szabad felforrnia), Hűtjük. Ha kihűlt, de még folyékony, a kihűtött sütire kenjük. Tetejére tehetünk még gyömölcsöt díszítésnek. Ajánlatos hűtőbe tenni, hogy a pudingos tejföl jól megszilárduljon. A tepsiből a sütőpapírral együtt lehet tálcára emelni, hogy szeletelni lehessen.

Megjegyzés

A sütőmargarin csomagolásán megjelent recept kicsit átvariálva Garffy módra...

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Baksa Ivett 4 évvel ezelőtt
Hello! Ma már harmadszor készítem el ezt az isteni édességet, a nagy sikerre való tekintettel! Egyszerű, gyors és nagyon finom így hidegen. Ebben a nagy melegben hűsít akár egy jégkrém. Használtam már aszalt szilvát, körte-szilva befőttet, most pedig ribizlivel próbálom ki. Jó savanykás ízt ad még hozzá! :-) Köszi a receptet!
Mácsai Andrea 8 évvel ezelőtt
Hello! Elkészítettem barackal a párom szülinapjára. Nagy sikere volt. Isteni finom! Köszi a receptet.
Németh R Enikő 11 évvel ezelőtt
Én eddig háromszor készítettem ezt a sütit; először az eredeti recept alapján; finom volt úgy is, de gondoltam, hogy némi gyümölcsöt elbír, és valahogy a tejfölös felső réteg sem lett az igazi, úgyhogy a következő két alkalommal már gyümölccsel készítettem és a tejfölös-pudingos réteget úgy, ahogy a mindmegettére beküldtem a receptet.
K. T. 11 évvel ezelőtt
Bocsi, Garffyka, az előbb elírtam.
K. T. 11 évvel ezelőtt
A margarin csomagolásán nem írja, hogy melegíteni kell a tejfölt és ott főzés nélküli pudingport ír hozzávalónak (2 dkg) de aztán az elkészítésben az van, hogy miután ráöntjük a pudingporos tejfölt, hűtjük. De ha nem melegíti a tejfölt, akkor mit hűt??? Szerintem Garrfyka receptje jobb -)
N M 11 évvel ezelőtt
tegnap vettem olyan margarint, aminek a csomagolásán ez a recept volt, illetve gondolom az, amit átvariáltál, mert abban pl nem volt gyümölcs és nem háztartási keksz volt a hozzávalókban. mindig jó lesz a végeredmény, amikor átdolgozol egy receptet?
N M 11 évvel ezelőtt
kipróbáltam. rumpuncs puding és banán (gyümölcs). fél nap alatt elfogyott az egész .... süthetek megint :-)

Hasonló Receptek