Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós táska teszt: nem reménytelen a helyzet a nagy boltokban sem!

Hol vegyünk túrós táskát, ha nincs időnk sütni? Erre a kérdésre kereste a héten a választ a Mit ettem ma tesztcsapata, akik végigjárták a legnagyobb boltokat, hogy végigkóstolják a kínálatot.

Mivel nincsen minden ház aljában pékség vagy a konyhában egy szorgos nagymama, egyre nagyobb a kereslet a friss pékárura a szupermarketekben is. Felkutattunk több élelmiszerboltot, hogy kiderítsük melyik a legjobb bolti túrós táska. A biztonság kedvéért egyetlen pékséget is bevontunk, ami több pontján megtalálható az országnak. A teszt során a tésztát és a túrót figyeltük leginkább.

ÉTTEREMBE MENNÉL? KAJÁT RENDELNÉL? ELŐBB OLVASD EL A HELYRŐL A MIT ETTEM MA KRITIKÁJÁT >>> 
Tesco

Kifolyt az alján némi túró, ami kissé keményre sült a sütőben. Nincs porcukrozva, és így is albínónak hat. A tésztája kellően puha, egyáltalán nem száraz, csak kissé édes. A túró - a kifolyt foltot leszámítva - különösebben nincs jelen a batyu belsejében, talán erre mondható, hogy enyhén selejtes. Az első két falatot leszámítva nem más, csak tészta.

Adatok: 105 Ft, 106 gramm

VALAHOL A MOGYORÓT IS KISPÓROLJÁK BELŐLE! MEGNÉZTÜK, HOL ÉRDEMES ORSZÁGTORTÁT ENNI >>> 
Aldi

Nem kicsit lett porcukorral meghintve a teteje, amivel egyből különcnek számít a mezőnyben, mivel csakis erre került ilyen extra. A tésztája picit szárazabb, könnyen pereg, ahogy megfogjuk. Hiába a porcukor, annyira nem tűnik édesnek még a túrós réteget elérve sem. Az aljában egészen vastagon pihen a töltelék, némi mazsolával tarkítva. Remek az összhatás, ez egy igazi túrós táska.

Adatok: 99 Ft, 113 gramm

MÉREGERŐS CSILISZÓSZOKAT KÓSTOLT A TESZTCSAPAT >>> 
Spar

Mesterien van összehajtogatva, mintha csak mérnök-pékek dolgozhattak volna rajta. A tészta enyhén édes, picit pereg, de az alsó felénél omlósan puha. Az ízében érezni egy enyhe citromosságot, ami fokozódik, amikor elérjük a túrót. Nem roskadozik a tölteléktől, de többnyire elmondható, hogy többé-kevésbé minden falatnál érezzük jelenlétét. A széleinél 1-2 falat extra száraz, talán csak sok levegőt kapott.

Adatok: 99 Ft, 98 gramm

TESZTELTÜK A FILTERES ZÖLD TEÁKAT: AZ EGYIKNEK HALTÁP ÍZE VOLT >>> 
Lidl

Kisebb hegycsúcs található a közepén, biztos a pékből előtört készítés közben az alpinista Cliffhanger vágyálom. A tészta szárazkás, de nem csak foltokban, hanem úgy 80%-ban. Érdekes, hogy az ízében érzünk némi fahéjat, amit valószínűleg nem direkt raktak bele, hanem a mellette lévő kosárból kapta ajándékba. A heggyel vigyázni kell, mert ha nem figyelünk, simán kinyomja a szemünket. Az ízében a túró viszont kifejezetten király. Enyhén citromos, kellően krémes és az állaga is hibátlan. A tészta miatt kicsit kár érte.

Adatok: 99 Ft, 114 gramm

TESZT! HOL KAPNI A LEGJOBB KAKAÓS CSIGÁT, HA NINCS IDŐNK SÜTNI? >>> 
Lipóti Pékség

Kicsit nagyobb példány, aminek a tésztája egészen puha, alig 1-2 apró darab hagyja el a tészta felületét, ha rámarunk. Az ízében sokáig a tésztát kapjuk csak, az viszont enyhén édes. Veszettül sok túrót ebbe nem sikerült tölteni, sok falatot üresnek érzünk sajnos. Amikor találkozunk a töltelékkel, akkor nincsen baj, állag és íz is teljesen rendben.

Adatok: 230 Ft, 126 gramm

VAJTESZT: AZ EGYIK TEAVAJ KIMAGASLIK A MEZŐNYBŐL >>> 
CBA

Jókora benga nagy állat, az biztos. A tapintása alapján elsőre sokan rávágták, hogy ez talán fél napot már pihent a pultban, mert bizony száraz, és minden oldalán hullik róla a vakolat. A tészta teljesen ízetlen és száraz. A töltelék egy átlagos táskában sem lenne túl emberes, de ebben kifejezetten elvész. Az íze picit citromos, állaga enyhén darabos, de a legnagyobb baja a mennyisége. A sokadik falat után kicsit fojtogatja a gazdáját, ami szintén nem túl pozitív érdem.

Adatok: 99 Ft, 141 gramm

BOLTI MEGGYSZÖRPÖKET TESZTELTÜNK, MUTATJUK, MELYIKET ÉRDEMES MEGVENNI >>> 
Penny

Kis aranyos. A CBA-s mellett meg kifejezetten hobbitnak hat a maga 91 grammjával. Színre nem egy skandináv típus, rendesen megbarnult a sütőben. Kóstolva nagyon kilóg a sorból, mivel a tésztája sokkal tömörebb és masszívabb. Közel nem olyan légies, mint az eddigiek. Ízében édes. Egyáltalán nem pereg, nagyon egyben marad mindvégig. A túró kellemes, sok, picit savanykásabb, de pont jó. Erre az alanyra speciel pont illene egy kevéske porcukor, de amúgy nagyon korrekt.

Adatok: 85 Ft, 91 gramm

ALKOHOLMENTES CITROMOS SÖRÖKET TESZTELTÜNK, ÍME A GYŐZTES >>> 
Ítélet

Csodás hétnek számít ez a tesztcsapat életében, mert igazán vacak, rossz, hulladék termékkel nem találkozott. Egyikre sem mondhatjuk, hogy emberi fogyasztásra alkalmatlan. A dobogó legfelső fokára az Aldi került, aminek oka a porcukor és a mazsola. Ezzel a kettővel vitte a prímet. A második helyen az apró, ám tömör Pennys táska, ami meglepően jól szerepelt. A bronz a Lidlnek jár, amiben történetesen a túró bajnok volt.

A CBA száraz volt, ami lehet annak is oka, hogy éppen rossz példányt fogtunk ki. Ugyanez igaz a Tescóra, ahol a kiömlött túró talán nem mindennapos jelenség, viszont csak ez az egy volt már a kosárban. A Lipóti most nem durrantott nagyot, mint igazi pékség. A gond a túró mennyisége leginkább.

Toplista:

1. Aldi
2. Penny
3. Lidl
4. Lipóti
5. Spar
6. Tesco
7. CBA

Ezek is érdekelhetnek

Friss