Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Túrós-szilvás szelet

default user icon
Túrós-szilvás szelet

Hozzávalók

  • 6 dkg aszalt sárgabarack
  • 40 dkg liszt + a formához
  • 1 tasak szárított élesztő
  • 2 db tojás
  • 2,25 dl tej
  • 6 dkg cukor
  • 0,5 dl olaj
  • A töltelékhez:
  • 40 dkg szilva
  • 3 dl szilvalé
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 50 dkg túró
  • 7,5 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • vaj a formához
  • A morzsához:
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg zabpehely
  • 5 dkg cukor
  • 8 dkg vaj

Elkészítés

    A lisztet dolgozzuk össze az élesztővel, a tojással, a meglangyosított tejjel, a cukorral, az olajjal, valamint az apróra vágott aszalt sárgabarackkal. Takarjuk le a tésztát konyharuhával, és pihentessük kb. 30 percig.

    Közben a szilvaléhez adjunk hozzá 1 dl vizet, és a keverék 2/3 részét forraljuk fel. A többihez keverjük hozzá a pudingport, majd öntsük a forró léhez, és főzzük fel. A túrót keverjük össze a cukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a tojást és a szilvaleves pudingot is. A morzsához dolgozzuk össze a lisztet a puha vajjal, a zabpehellyel és a porcukorral.

    A tésztát nyújtsuk ki, és fektessük kivajazott, kilisztezett tepsibe. Kenjük meg a túrós krémmel, és pihentessük 15 percig. Ezután osszuk el rajta a félbevágott, kimagozott szilvát, és szórjuk meg a zabpelyhes morzsával. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük kb. 35 percig.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin