Előkészítés: A tésztához fellangyosítjuk a tejet, elkeverjük fél kk. porcukorral, beletördeljük az élesztőt, és felfuttatjuk. Tálba szitáljuk a lisztet, összekeverjük a maradék porcukorral és 1 csipet sóval. A tojást kissé felverjük, és az élesztős tejjel, valamint a vajjal/margarinnal együtt a liszthez adjuk. A robotgép spirálbetétjével addig dagasztjuk, amíg a tészta elválik az edény falától. Tetejét megszórjuk 1 kk. liszttel, a tálat folpackkal letakarjuk (hogy meg ne \"kérgesedjen\" a tészta teteje), és meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.
Elkészítés: Közben megmossuk, félbe-negyedbe vágjuk, és kimagozzuk a szilvát. A babapiskótákat vastagabb nejlontasakba tesszük, és nyújtófával vagy húsverővel finom morzsává törjük. Az öntethez áttörjük a túrót, hozzáadjuk a tejfölt, a porcukrot, a vaníliás cukrot, 1 csipet sót, a pudingport, egyenként a tojásokat, végül a reszelt citromhéjat, és simára keverjük. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat). A mélyebb, zománcos sütőtepsit kibéleljük sütőpapírral. A tésztát lisztezett munkalapon tepsi nagyságúra nyújtjuk-húzogatjuk, feltekerjük a nyújtófára, és a tepsibe terítjük-nyomkodjuk. Megszórjuk a babapiskóta-morzsával, majd a szilvával, és egyenletesen bevonjuk a túrókrémmel. Középső rácsmagasságon 1 órán át sütjük a tésztát. Ha nagyon pirulna a teteje, alufóliával letakarjuk, de át kell sülnie (tűpróba!). A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, majd papírostul a sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Tálaláskor 6x6 cm-es kockákra vágjuk, és megszórjuk fahéjas porcukorral.