Keress receptre vagy hozzávalóra

Túrós-szilvás lepény

default user icon
3.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • pici só
  • 5 dkg cukor
  • 1 citrom héja
  • 12 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • 1 kanál tejföl
  • A krémhez:
  • 35 dkg túró
  • 3 tojássárgája
  • 1 evőkanál keményítő
  • 4 evőkanál citromlé
  • 5 dkg margarin
  • 7 dkg cukor
  • 2 tojásfehérje
  • Valamint:
  • 70 dkg szilva
  • baracklekvár
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a lisztet összekeverem a sütőporral, a sóval, a cukorral és 1 citrom lereszelt héjával. A margarint kikeverem a cukorral, a tojássárgájával és a tejföllel, majd a lisztes keveréket apránként hozzáadom. A tésztát 30 percre hűtőbe teszem.

    Közben kikeverem a krémet: a túrót egy villával összetöröm, kikeverem a tojássárgájával, a citromlével, a margarinnal és a cukorral. A tojásfehérjéket kemény habbá verem, és óvatosan a túrós krémbe forgatom.

    A tésztát vékonyra nyújtom, és beleteszem a tepsibe úgy, hogy az oldalára is felérjen. Megszurkálom egy villával, majd a szilva 2/3-át a tésztára rakom, rákenem a túrós krémet, és rárakom a maradék szilvát. Felmelegített baracklekvárral megkenem. 180 fokon kb. 70 percig sütöm.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin