Elkészítés: A tojások sárgáját a tejben simára verjük, a lisztet beleszórjuk, megsózzuk, összekeverjük, és 10 percig állni hagyjuk.
Közben a szilvát megmossuk, elfelezzük és kimagozzuk. Ezután villával szétnyomott túrót, a citromhéjat és a cukrot a tojásos masszába keverjük, és ezt is beleforgatjuk. A vajat széles serpenyőben megmelegítjük, majd a tésztát lassan beleöntjük, és kis lángon néhány percig hagyjuk sülni. A szilvát rászórjuk, majd a tésztát nagyobb darabokra szaggatjuk, és időnként megkeverve aranysárgára sütjük. Forrón, porcukorral megszórva kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre