Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós szilvás-almás pite

default user icon
MME
60 perc
egyszerű
átlagos
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szilvát kimagozzuk és a nagyobbakat negyedeljük. A meghámozott alma magházát kiszúrjuk, majd a félbevágott gyümölcsöket a domború felükön bevagdossuk.
  2. A tésztához konyhai robotgép gyúrópálcájával összekeverjük a túrót, a tejet, az olajat, a cukrot és a vaníliás cukrot, végül beledolgozzuk a sütőporral és a sóval elkevert lisztet. A tésztát áttesszük deszkára, kézzel jól átgyúrjuk, majd kinyújtjuk.
  3. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tésztát tapadásmentes vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük. Az egyik felét sűrűn kirakjuk a szilvával, a másikat a felezett, bevagdosott almával, majd a süteményt készre sütjük kb. 40 perc alatt. Fahéjas porcukorral megszórva kínáljuk.

Megjegyzés

Fotó: GMH - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss