Elkészítés: A gyümölcsöket megmossuk, a meggyet kimagozzuk, a ribizlit leszemezzük. Egy 28 x 32 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztához habosra keverjük a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral. Egymás után beledolgozzuk a tojásokat. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a darált dióval, és a rummal együtt a tésztába dolgozzuk. Ha szükséges, kevés tejet adhatunk hozzá. A tepsibe simítjuk.
A sütőt 160 C-ra előmelegítjük.
A tetejére a vajat habosra keverjük a cukorral, beledolgozzuk a tojásokat, a pudingport, a citromlevet, a túrót, és a tésztára simítjuk. Rászórjuk a gyümölcsöket, és a sütőben kb. 1 órát sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A díszítéshez a gyümölcsöket megmossuk, ha szükséges, daraboljuk, a süteményre szórjuk a pisztáciával együtt. Mentalevelekkel díszítjük, szeletelve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre