Elkészítés: A lisztet és a sütőport összekeverem, belereszelem a citrom héját. A margarint habosra keverem a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadom a tojásokat és a csipet sót. Nagyon jól kikeverem. Hozzáadom a túrót, a lisztes keveréket és a citrom levét. Belekeverem a mandulát, a mazsolát, a meggyet stb.. (Ha nagyon kemény, kevés rumot vagy rumaromát is önthetünk hozzá, amiben megáztattuk a mazsolát és a meggyet.) Kikent, kilisztezett őzgerinc- vagy kuglófformába öntöm. Előmelegített sütőben megsütöm. Tűpróbával megnézem, megsült-e. Ha kicsit kihűlt, kiborítom, csokimázzal vagy porcukorral díszítem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre