Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós sült gomba sajttal

MME MME
5/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A gombák szárait apróra vágjuk, vajon megpirított, finomra vágott hagymára tesszük. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával addig pároljuk, amíg a levét el nem főtte. Finomra vágott petrezselyem zöldjével áthevítjük, liszttel megszórjuk. Egy kevés tejszínnel felengedjük, és addig forraljuk, amíg az edény falától el nem válik.

Ha kihűlt, a tojásokkal és az áttört túróval pépesre keverjük.

Vajjal kikent tűzálló tálba tesszük egymás mellé a gombakalapokat. Mindegyiket megtöltjük a töltelékkel, és reszelt sajttal megszórjuk.

Forró sütőben pirosra sütjük. Burgonyával tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss