Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Túrós-sonkás pogácsa

default user icon

Hozzávalók

  • 5 dkg élesztő
  • tej
  • 10 dkg füstölt sonka vagy tarja
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 35 dkg finomliszt
  • 20 dkg puha margarin
  • 50 dkg tehéntúró vagy juhtúró
  • 2 mk só
  • 2 dl tejföl
  • A tetejére:
  • 1 db tojássárgája
  • 10-15 dkg füstölt sajt

Elkészítés

    1. Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, közben a kockára vágott sonkát/tarját és füstölt szalonnát szép pörcösre lepirítjuk.
    2. Ezután elkezdjük a tészta készítését. A lisztet, a margarint, a túrót és a sót beletesszük egy tálba. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a szalonna/sonka pörcöt a zsírjával együtt, majd jól összegyúrjuk. (A tejföl ki is maradhat, ha a tészta közepes keménységű.) Amennyiben a tehéntúró vizesebb lenne, nyugodtan adjunk még hozzá lisztet.
    3. A tésztát 1,5 óráig kelesztjük. Kelesztés után lisztezett deszkán kiszaggatjuk. A pogácsa tetejét megkenjük a tojássárgájával, és meghintjük a reszelt sajttal. 200 fokon, körülbelül 20 perc alatt világossárgára sütjük.
    4. Ízlés szerint még megszórhatjuk durva szemcséjű sóval is.

    Még több pogácsa-recept! >>> 

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin