Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos, cukros tejbe, majd felfuttatjuk.
A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felkockázott, hideg vajat, és elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, hozzáadjuk az előzőleg a villával összenyomkodott túrót, és az apróra vágott snidlinget, majd alaposan összekeverjük. (én a snidlinget ollóval vágtam össze). Ezután a közepébe csinálunk egy mélyedést, majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát.
A tésztát lisztezett felületre tesszük, majd letakarjuk a tállal, amiben összegyúrtuk, és szobahőmérsékleten 30 percig kelesztjük. Amikor a tészta megkelt, lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 1,5 cm vastagra, majd lekenjük az egész tojással, megszórjuk a reszelt sajttal, és ízlés szerint felvágjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb, ráhelyezzük a tésztarudakat. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük. (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem)
Nagyon finom, a tésztája igen könnyű a tetején pedig ropogós a pirosra sült sajt. A snidlinget ki is hagyhatjuk, de szerintem kár lenne, mert nagyon finom ízt ad neki. - kgizike
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!