Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós-sárgabarackos kocka

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A töltelékhez:
  • 1 kg sárgabarack
  • 4 tojás
  • 18 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 1 dl tej
  • 1,5 csomag vaníliás pudingpor
  • 50 dkg félzsíros tehéntúró
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 4 dkg őrölt mandula vagy dió
  • Az omlós tésztához:
  • 36 dkg finomliszt
  • 16 dkg fagyos vaj
  • 3 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 1,5 dl tejföl
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • Valamint:
  • vaj és liszt a formához
  • porcukor a szóráshoz
  • néhány ribizlifürt

Elkészítés

Elkészítés: A töltelékhez a barackot megmossuk, magját kiemeljük. A tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a tejszínt összekeverjük, hozzáöntjük a tejben eldolgozott pudingport, majd a túróhoz adjuk, és botmixerrel simára turmixoljuk (folyékony állaga lesz).

Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A tésztához a lisztet összedolgozzuk az apró kockára vagdalt vajjal, hozzáadjuk a porcukrot, a sót, a tejfölben szétmorzsolt élesztőt, a tojást, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle, és pihentetés nélkül a tepsi méretére nyújtjuk. A nyújtófára feltekerve tepsibe emeljük-terítjük, az oldalakon 2-3 cm-re felmagasítjuk, alját villával sűrűn megszurkáljuk.

A tésztát megszórjuk a diós zsemlemorzsával, majd magházukkal lefelé elrendezzük rajta a felezett barackokat, végül bevonjuk a túrókrémmel.
Azonnal sütőbe toljuk, és közepes bordamagasságon kb. 75-85 percig sütjük.

A tepsiben hagyjuk kihűlni, papírostól deszkára emeljük, tetejét megszórjuk porcukorral, kb. 5x5 cm-es kockákra vágva, ribizlifürtökkel díszítve kínáljuk.

Megjegyzés

Meggyel is elkészülhet a sütemény. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss