Elkészítés: A töltelékhez a barackot megmossuk, magját kiemeljük. A tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a tejszínt összekeverjük, hozzáöntjük a tejben eldolgozott pudingport, majd a túróhoz adjuk, és botmixerrel simára turmixoljuk (folyékony állaga lesz).
Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tésztához a lisztet összedolgozzuk az apró kockára vagdalt vajjal, hozzáadjuk a porcukrot, a sót, a tejfölben szétmorzsolt élesztőt, a tojást, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle, és pihentetés nélkül a tepsi méretére nyújtjuk. A nyújtófára feltekerve tepsibe emeljük-terítjük, az oldalakon 2-3 cm-re felmagasítjuk, alját villával sűrűn megszurkáljuk.
A tésztát megszórjuk a diós zsemlemorzsával, majd magházukkal lefelé elrendezzük rajta a felezett barackokat, végül bevonjuk a túrókrémmel.
Azonnal sütőbe toljuk, és közepes bordamagasságon kb. 75-85 percig sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, papírostól deszkára emeljük, tetejét megszórjuk porcukorral, kb. 5x5 cm-es kockákra vágva, ribizlifürtökkel díszítve kínáljuk.