Elkészítés: A tészta összetevőit összekeverem, hogy folyékony állagú tésztát kapjak. Szükség szerint liszt hozzáadásával sűrítem vagy ásványvízzel hígítom, 1 órát pihentetem.
A sajtot lereszelem, a fokhagymát és a petrezselymet aprítom, az újhagymát felkarikázom. A tölteléket összekeverem.
Egy palacsintasütőben olajat hevítek, kanalazok bele a tésztából, kiforgatom, hogy mindenütt egyenletesen elfeküdjön, s mindkét oldalán megsütöm. Addig folytatom, míg a tészta elfogy. Végül 10-12 palacsintát kapok. A palacsintákat megtöltöm.
Tálaláskor kanalazok rá tejfölt, szórok rá sajtot, aprított petrezselymet, teszek rá petrezselyemlevelet és chilipaprikát.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre