Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Túrós rózsa-briós

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • fél teáskanál só
  • fél dl olaj
  • 2,5-3 dl tej
  • reszelt citromhéj
  • vaj vagy tojás a kenéshez
  • A töltelékhez:
  • 60 dkg túró
  • 2 tojás
  • 20 dkg cukor
  • vanília-kivonat
  • reszelt citromhéj
  • csipetnyi só
  • 1-2 evőkanál búzadara (ha szükséges)

Elkészítés

    Elkészítés: 1.) A tésztához az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos, cukrozott tejben, majd a többi hozzávalóval rugalmas, közepesen lágy kalácstésztát dagasztunk. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

    2.) Közben összekeverjük a töltelék hozzávalóit, ha lágynak találjuk, adjunk hozzá búzadarát is.

    3.) A megkelt tésztát 16 egyforma darabra osztjuk (ha nagyobbakat szeretnénk, osszuk 12 darabra). Egyenként nagyjából 10-12 cm átmérőjű körformára nyújtjuk, és 6 vágást ejtünk rajta. A közepére teszünk 1-2 evőkanálnyit a töltelékből, majd minden második szirmot felhajtunk, és kissé összeragasztjuk a széleket. Ezután a megmaradt szirmokat hajtjuk föl és összecsíptetjük. Bátran lehet próbálkozni a formázással, nem kell föltétlenül ezt a sorrendet követni.

    4.) Hagyjuk duplájára kelni a briósokat, majd megkenjük tojással vagy olvasztott vajjal. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Morzsáló blogban!

Morzsálós Mirza
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Morzsálós Mirza
Szia Tünde, ezt a sütit nem én sütöttem, hanem a szomszédom, szóval nem sok okosságot tudok vele kapcsolatban mondani, viszont megadta a recept forrásának a linkjét, és itt step-by-step meg tudod nézni, hogyan kell elkészíteni a rózsákat: http://jadekonyha.blogspot.com/2011/03/turos-rozsapogacsa.html Sok sikert! :-) Mirza
NeuwaldTunde
Segítenél hogy a 6 vágást hogy ejted a tésztán, hogy el tudjam képzelni, hogy lesz belőle szirom ?
Morzsálós Mirza
Kedves Roni, érdemes kipróbálni... nem olyan nehéz elkészíteni, mint amilyennek első blikkre tűnik. :-)
Roni28
Ez annyira szép! Ha lesz türelmem, megpróbálom.

Hasonló Receptek

Magazin