Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós rétestorta

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
  • 12 db réteslap
  • 10-15 dkg vaj
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • mazsola
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés

Elkészítés: Először a tölteléket készítsük el. A túrót villával nyomkodjuk össze, majd adjunk hozzá ízlés szerinti mennyiségű porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a mazsolát, a tojások sárgáját, és keverjük alaposan össze. Ezután keverjük hozzá a vaníliás pudingport is.

A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a túrós masszához.

A tortaformát kenjük ki vajjal.

Egy nedves konyharuhára helyezzünk rá egy réteslapot, majd kenjük meg olvasztott vajjal. Ezután helyezzük rá a következő réteslapot, és szintén kenjük le. Ezt a műveletet addig folytassuk, hogy 6 db réteslap kerüljön egymás tetejére.

Ezután a lekent és egymásra helyezett réteslapokat óvatosan helyezzük bele az előzőleg vajjal kikent tortaformába. Az előzőleg összekevert túrós tölteléket óvatosan öntsük rá a réteslapra, majd egyenletesen simítsuk el a tetejét.

A maradék 6 db réteslapot egyesével szintén kenjük le az olvasztott vajjal, majd helyezzük egymásra. Óvatosan helyezzük rá a töltelék tetejére, majd a kilógó tészta széleket hajtsuk vissza. Végül kenjük le olvasztott vajjal.

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra, ropogósra (én légkeverésnél 150 fokon, 40 percig sütöttem, és amikor már kezdett pirosodni a tészta széle, letakartam egy sütőpapírral).

A sütőből kivéve hagyjuk a formában kihűlni, majd tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.

Ezek is érdekelhetnek