Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós rétes diétázóknak

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Keverjük össze a túrót a citromhéjjal, a vaníliás cukorral és az édesítőszerrel, tegyük félre.

Gyújtsuk be a sütőt, hogy időben meleg legyen.

Szedjük szét a réteslapokat, az egyik lapot helyezzük szétnyitva nyújtódeszkára, kenjük meg étolajjal, szórjuk meg vékonyan dióval, helyezzük rá a 2. lapot, ezt is kenjük, szórjuk, majd a 3-at is. Az így előkészített tészta szélétől kb. 2 cm-re kezdve tegyünk egy csíkba az ízesített túró 1/3-át, majd ízlés szerint rakjunk rá aszalt áfonyát vagy mazsolát, tekerjük fel, ahogy a bejglit szoktuk. Ugyanígy készítsük el a másik 2 rúd rétest is.

Helyezzük sütőpapírral kibélelt sütőlapra, a tetejét is kenjük meg étolajjal, és a 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt süssük készre - közben azért ellenőrizzük, mert nem egyformán sütnek a tűzhelyek.

Langyosra hűtve tálaljuk.

Megjegyzés

Ezt a receptet szénhidrát diétán lévőknek ajánlom elsősorban. Az így elkészített rétes lényegesen kevesebb szénhidrátot tartalmaz, ezért nagy kedvence lehet az édességet kedvelőknek, hiszen ha ügyesen állítják össze a napi étrendet, 2-3 szelet biztosan belefér a 180 g szénhidrátba. Az én számításaim szerint egy rúd rétes max. 20 g-ot tartalmaz még egy kis mazsolával is.

A receptet és a fotót T. - t.vica

Ezek is érdekelhetnek

Friss