Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós rétes baracköntettel

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 csomag réteslap
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 2 tojás
  • 45 dkg tejföl
  • 5 dkg mazsola
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kávéskanál vanília-aroma
  • 1 kávéskanál rumaroma
  • 2 evőkanál folyékony édesítőszer
  • Az őszibaracköntethez:
  • 2 db barack
  • 1 dl víz
  • 1/2 citrom leve
  • 1 kávéskanál vanília-aroma
  • 2 evőkanál rum vagy konyak
  • 1 evőkanál folyékony édesítőszer
  • kis darab fahéj
  • 2 szem szegfűszeg

Elkészítés

Elkészítés: A túrót a tojássárgájával, 2-3 evőkanál tejföllel, a rumba áztatott mazsolával, 1 egész citrom reszelt héjával, 1/2 citrom levével, az aromákkal és az édesítőszerrel összekeverjük. A felvert tojásfehérjét óvatosan hozzáforgatjuk.

2 réteslapot egymásra fektetünk. Az olvasztott vajat elkeverjük a maradék tejföllel, meglocsoljuk vele a réteslapot, csíkban rátesszük a túrós töltelék negyedét, feltekerjük, a tetejét is megkenjük a vajas tejföllel. Tepsibe tesszük, a többi lapot is így töltjük meg.

Gázsütő 3-as fokozatán addig sütjük, míg a teteje szép aranybarna nem lesz.

A baracköntethez a barackokat apró kockákra vágjuk, feltesszük főni a hozzávalókkal. Addig forraljuk, amíg levének nagy részét elfőtte és szirupszerűvé vált.

A melegen felszeletelt rétest nyakon öntjük a forró öntettel.

Megjegyzés

Kalóriaszegény édesség, amit a barack üdévé, nyáriassá tesz.
- Tedory

Ezek is érdekelhetnek