Túrós-répás sajtfelfújt

Hozzávalók

  • 2 db sárgarépa
  • 25 dkg ricotta vagy túró
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 db tojás (sárgája)
  • 15 dkg félkemény sajt
  • 8 dkg liszt
  • 1 ek sütőpor
  • vaj (a formához)

Elkészítés

    1.

    Tisztítsuk meg a répát, főzzük puhára, majd vágjuk apró darabokra.

    2.

    A ricottát keverjük simára a tejszínnel és a tojássárgájákkal. A sajtot reszeljük le, és adjuk a masszához. Szitáljuk bele a sütőporral elkevert lisztet, végül a répát is dolgozzuk bele.

    3.

    Töltsünk meg a masszával kivajazott felfújtformákat a 3/4-ükig. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 15-20 percre, és tálaljuk melegen.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin