Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós rakott zöldbab

MME MME
4 4/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítése: a zöldbabot hagyom felengedni, levét szűrőben lecsöpögtetem. Felét kivajazott tűzálló tálra terítem.
Elkészítése: az áttört túrót simára keverem a tejföllel, 5 dkg olvasztott, de már nem meleg vajjal, pirospaprikával, 1 teáskanál vágott kaporral, sóval és a tört fokhagymával. Felét rásimítom a zöldbabra. Betakarom a megmaradt a zöldbabbal, majd rákenem a krém másik felét. Végül rászórom a zsemlemorzsát, rámorzsolom a megmaradt vajat, és befedem. A tepsit előmelegített, forró sütőbe tolom és közepes lángon 30 percig párolom. A tetejét levéve kissé megpirítom. Sárgarépa-karikákkal és kaporral díszítem.

Elkészítési idő: 60 perc
1 adag: 440 kcal (1848)

Ezek is érdekelhetnek

Friss