Előkészítése: a zöldbabot hagyom felengedni, levét szűrőben lecsöpögtetem. Felét kivajazott tűzálló tálra terítem.
Elkészítése: az áttört túrót simára keverem a tejföllel, 5 dkg olvasztott, de már nem meleg vajjal, pirospaprikával, 1 teáskanál vágott kaporral, sóval és a tört fokhagymával. Felét rásimítom a zöldbabra. Betakarom a megmaradt a zöldbabbal, majd rákenem a krém másik felét. Végül rászórom a zsemlemorzsát, rámorzsolom a megmaradt vajat, és befedem. A tepsit előmelegített, forró sütőbe tolom és közepes lángon 30 percig párolom. A tetejét levéve kissé megpirítom. Sárgarépa-karikákkal és kaporral díszítem.
Elkészítési idő: 60 perc
1 adag: 440 kcal (1848)
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre