Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós rakott kifli II.

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kifliket kb. 1,5 cm-es karikákra vágjuk. 5 dkg cukrot elkeverünk a fél liter tejben és meglangyosítjuk, majd leöntjük vele a kiflit. Átkeverjük, hogy mindenhol jól elázzanak.

A túrót kikeverjük 10 dkg cukorral, ízlés szerint rum- és vanília-aromával, a fél citrom levével, reszelt citromhéjjal és a marék mazsolával.

A kiflik egyik felét letesszük egy kb. 20X27 cm-es tepsibe, majd elegyengetjük rajta a túrót, kanállal meg is lehet kicsit nyomkodni, és befedjük a maradék kiflivel. A tejfölben elkeverünk 5 dkg cukrot, és elkenjük a kiflik tetején.

Előmelegített sütőben kb. 180-200 fokon letakarás nélkül addig sütjük, míg márványosan aranybarna lesz a tejföl a tetején.

Megjegyzés

Hidegen szépen vágható, de melegen a túró sokkal lágyabb benne. Ezért érdemes kihűlés után is melegítve tálalni.
- csuika7

Ezek is érdekelhetnek