Elkészítés: A húst már előző este előkészíthetjük: sózzuk, borsozzuk, tejben pácoljuk.
Másnap a túrót összekeverjük a tejföllel, pici sóval és foghagymával ízesítjük. A sajtot lereszeljük, felét a túróhoz keverjük.
Egy közepes méretű jénai tálat kikenünk margarinnal, majd rétegezzük a hozzávalókat: 1 sor hús, 1 sor túró, amíg el nem fogynak, a záróréteg hús legyen. Mindezek tetejére végül rátesszük a maradék reszelt sajtot.
Kb. 1 óra alatt megsütjük.
A képen látható köret: megfőzzük a rizst, majd megpárolunk olajon 2-3 szál póréhagymát zöldjével együtt, ha már üvegesedik, hozzákeverjük a megfőtt rizst, majd sóval, borssal, kurkumával ízesítjük, ami nagyon szép sárgás színt ad az ételnek.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre