Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós-pudingos Malakoff torta

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tortalaphoz:
  • 3 tojás
  • 6 dkg liszt
  • 6 dkg cukor
  • A krémhez:
  • 50 dkg túró
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4-5 dl tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csomag zselatinfix
  • gyümölcs
  • Valamint:
  • 1,5 csomag babapiskóta
  • narancslé

Elkészítés

Elkészítés: 1. Először elkészítjük a tortalapot. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd összeforgatjuk a felvert tojásfehérjével, végül beleszitáljuk a lisztet. 180 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses) kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük.

2. A piskótát hagyjuk kihűlni a formában, majd tányérra borítjuk, és akkora kört vágunk belőle, hogy a kapcsos forma széle és a piskóta közé beférjen egy sor babapiskóta. Visszacsatoljuk a piskóta köré a tortaforma keretét.

3. A babapiskóták egyik feléből kb. 1,5-2 cm-nyit levágunk, majd a piskóták azon oldalát, amely befelé lesz, egyenként a narancslébe mártva (nem áztatva) a piskótalap köré rendezzük úgy, hogy a vágott fele legyen alul (ezen fog megállni).

4. Elkészítjük a krémet. Ehhez elsőként a tejjel és az 5 evőkanál cukorral megfőzzük a pudingot, és hagyjuk kihűlni. Amíg hűl, addig áttörjük a túrót, és kikeverjük a porcukorral. Ha a puding kihűlt, beleforgatjuk a túróba. Legvégül hozzáadjuk a zselatinfixet. Ekkor, ha szeretnénk felkockázott, darabolt gyümölcs (körte, alma, barack, eper, banán stb.) is mehet bele.

5. A krémet az előkészített tortalapra öntjük. Legalább egy éjszakát hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon, a torta összeálljon.

Ezek is érdekelhetnek

Friss