Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós-pizzás csiga

120 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 25 dkg túró (zsírszegény)
  • 4 ek görög joghurt
  • 1/2 csomag élesztő (instant)
  • 1 dl víz
  • 25 dkg zabpehelyliszt (+ a szóráshoz)
  • 1 tk búzasikér
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg paradicsompüré
  • 3 marék kukorica (morzsolt)
  • bors
  • 10 dkg füstölt mozzarella
  • 1 ek bazsalikom
  • 1 ek oregánó
  • 1 db tojás

Elkészítés

  1. A túrót a joghurttal leturmixoljuk. A kézmeleg vízben felfuttatjuk az élesztőt. Egy másik edényben összekeverjük a zabpehelylisztet, a sót és a sikért. A liszt közepébe fúrunk egy kis mélyedést, és beleöntjük az élesztőt, majd a joghurtos-túrós keveréket. Alaposan összegyúrjuk, majd letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
  2. Miután megkelt, egy deszkát megszórunk zabpehelyliszttel, majd kinyújtjuk rajta a tésztát. Megkenjük a paradicsompürével, megszórjuk a kukoricával, a sóval, a borssal, a lereszelt sajt felével és a zöldfűszerekkel, majd feltekerjük. Egy éles késsel 3-4 cm-es darabokat vágunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a csigákat, és további 30 percig pihentetjük.
  3. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A felvert tojással megkenjük a csigákat, majd megszórjuk mindet a maradék sajttal. Ezután kb. 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük mindet.

SONKÁS-SAJTKRÉMES CSIGA>>> 

VILLÁMGYORS MÁJKRÉMES-PIZZÁS CSIGA>>> 

LEVELES SONKÁS CSIGA>>> 

Ezek is érdekelhetnek