Elkészítés: A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, frissen tartó fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük. Kikenünk, kilisztezünk egy 24 cm-es tortaformát.
A töltelékhez az egrest megtisztítjuk, és a cukorral és 2 evőkanál vízzel felforraljuk, kb. 3 percig főzzük. A gyümölcsöt szűrőkanállal kivesszük, lecsepegtetjük.
A túrókrémhez a margarint kis edényben felolvasztjuk. A túrót áttörjük, a tojással, a cukorral, a pudingporral simára keverjük, majd a margarinnal krémesítjük.
A szóráshoz a hozzávalókat morzsára összedolgozzuk.
A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán kb. 30 cm átmérőjű körlappá kinyújtjuk, és a formába simítjuk, hogy az oldalára is jusson. Rátöltjük a túrókrémet, és megszórjuk az egressel, majd a lisztes morzsával. A sütőben kb. 45 percig sütjük.
Ha kihűlt, tejszínhabbal, egressel és mentalevéllel díszítve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre