Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Túrós pite Veruss szerint

5/5

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1-2 ek tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 1 kg félzsíros tehéntúró
  • 3+1 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1-2 ek tejföl
  • 2 dl tej
  • 1 db kezeletlen citrom reszelt héja
  • 1 tk vanília-kivonat
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 2 ek búzadara
  • 1 csipet só

Elkészítés

    1. A töltelékhez először készítünk egy vaníliapudingot, ehhez 3 tojást kettéválasztunk, a sárgáját egy közepes lábosba tesszük, hozzáadjuk a cukor 3/4 részét, a vaníliát, a keményítőt, és habverővel jó alaposan kikeverjük fehéredésig. Hozzáadjuk a tej et, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk hűlni.
    2. A túrót  egy nagyobb tálba tesszük, belereszeljük a citrom héját, beletesszük a tej fölt, a búzadarát és a már kihűlt vaníliapudingot. Az egészet gépi habverővel jó alaposan kikeverjük.
    3. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, elfelezzük, és liszt ezett munkalapon tepsi méretűre nyújtjuk, belehelyezzük a tepsibe.
    4. A töltelékhez a tojások fehérjét kemény habbá verjük, a maradék cukorral és egy csipet sóval. Hozzákeverjük óvatosan a túróhoz, és az egészet rásimítjuk a tésztára. A tészta másik felét is kinyújtjuk, és ráhelyezzük a töltelékre. A tetej ét megkenjük 1 felvert tojással, és villával egyenletesen megszurkáljuk.
    5. Előmelegített sütőben 190 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.Miután megsült, hűlni hagyjuk, majd kockára vágjuk, és a tetej ét megszórjuk porcukorral.

      HA VAN OTTHON EGY CSOMAG TÚRÓ: 10 TIPP A FELHASZNÁLÁSÁHOZ >>> 

      VARIÁCIÓK TÚRÓS PITÉRE >>> 

Megjegyzés

A pite tésztájának receptjét egy kedves szakács barátunktól kaptam, gondoltam, ki is próbálom. Elmondása szerint sokkal egyszerűbb vele dolgozni, nem kell hűtőben pihentetni, és ezt a tésztát használhatjuk linzerekhez is. A jó túrós pitéhez nagyon fontos a túró minősége! Én a túrótöltelékhez vaníliapudingot készítek, és tojáshabbal lazítom az egészet, így egy nagyon kellemes, krémes-habos tölteléke lesz a süteménynek.

Nagyon jól sikerült. A tészta olyan lett, mint amilyennek lennie kell, puha és omlós, a töltelék pedig könnyű, krémes, vaníliás túró.

veruss74
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes