Előkészítés: A túrót szitán átpasszírozzuk. A sütőt 200ºC-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A tésztához valókat könnyedén összegyúrjuk. A fele masszát 3-4 mm vastag négyszögletes lappá nyújtjuk. Tepsibe tesszük, és félig kisütjük (kb. 15 perc). Közben elkészítjük a tölteléket: a túróhoz hozzákeverjük a tojássárgájákat és a cukrot, és az egészet a félig kisült tésztára kenjük. A tészta másik felét kinyújtjuk, és a töltelékre terítjük. A felvert tojással megkenjük, villával néhányszor megszurkáljuk, és a sütőben készre sütjük. Ha kihűlt, akkor szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre