Elkészítés: A tésztához a lisztet a cukorral, a sóval és az élesztővel összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a puha vajat, és a tejjel jól összedolgozzuk. Jól nyújtható tésztát gyúrunk.
A tésztát elfelezzük, 20×30 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk. Az egyiklapot sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A töltelékhez a tojásfehérjéket a cukrokkal keményre verjük, majd a túróval krémesre keverjük. Hozzáadjuk a lisztet is, a jól megmosott citrom reszelt héját és a mazsolát is.
A tölteléket a tésztára öntjük, elsimítjuk, és a másik tésztalappal beborítjuk. Villával jól megszurkáljuk több helyen. Felvert tojással lekenjük. 1 órát letakarva kelesztjük. Közben még kétszer lekenjük tojássárgájával, és egy kis tortavillával csíkokat húzunk a tetejére.
180 fokra melegített sütőben 35 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre