Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós pite, ahogy Edit készíti

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 1 dl langyos tej
  • 15 dkg vaj
  • 4 tojás sárgája
  • A töltelékhez:
  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 60 dkg tehéntúró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 5 dkg mazsola
  • A tetejére:
  • 1 db felvert tojás

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet a cukorral, a sóval és az élesztővel összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a puha vajat, és a tejjel jól összedolgozzuk. Jól nyújtható tésztát gyúrunk.

A tésztát elfelezzük, 20×30 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk. Az egyiklapot sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

A töltelékhez a tojásfehérjéket a cukrokkal keményre verjük, majd a túróval krémesre keverjük. Hozzáadjuk a lisztet is, a jól megmosott citrom reszelt héját és a mazsolát is.

A tölteléket a tésztára öntjük, elsimítjuk, és a másik tésztalappal beborítjuk. Villával jól megszurkáljuk több helyen. Felvert tojással lekenjük. 1 órát letakarva kelesztjük. Közben még kétszer lekenjük tojássárgájával, és egy kis tortavillával csíkokat húzunk a tetejére.

180 fokra melegített sütőben 35 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss