Elkészítés: 4 tojásból piskótát sütök. Elõször a fehérjét verem fel egy csipetnyi sóval kemény habbá, majd hozzáadom a sárgáját, beleszitálom a négy púpozott evõkanálnyi lisztet, amit összekevertem a szódabikarbónával. Sütõpapírral bélelt, nagy gáztepsiben megsütöm, amíg szép rózsaszín lesz a teteje, majd gyorsan kiveszem, lehúzom róla a papírt és egy tiszta konyharuhára borítom, felcsavarom. Többször is ki-be csavargatom, hogy megtartsa a formáját. Ha már kihûlt, megkenem sárgabaracklekvárral. A túrótöltelékhez a túrót szitán áttöröm, hozzáadok 10 dkg porcukrot, citromhéjat, a tejszínhabpótló port felverem 1 dl tejszínnel, majd hozzáadom a túrós masszát. Együtt verem tovább, amíg jó habos lesz az állaga. A lekvárra kenem a túrós masszát, szorosan felgöngyölöm, s ha marad a krémbõl, kívül is bevonom vele a süteményt. Egy-két órára hûtõbe teszem, hogy összeérjenek az ízek.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre