Elkészítés: Az egész tulajdonképpen úgy készül, mint egy piskóta. Az elején elkeverjük jó habosra a tojások sárgáját a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, míg homogén lesz. A túrót jó alaposan összetörjük (villával), hozzáadjuk a reszelt citrom héját, a mazsolát és a vaníliás cukrot. Ha kaprosan csináljuk, több sót tegyünk bele és kevesebb vaníliás cukrot. Ha a túrót elkészítettük, összekeverjük a piskótás alappal, majd a legvégén a tojások fehérjét felverjük, és óvatosan, hogy ne törjük össze a habot, hozzáadjuk a masszához.
Kikent, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg aranybarnára sül a teteje, nem baj, ha kissé sötétebb lesz, csak ne égjen meg. Kicsit tovább sül, mint egy piskóta, de hát sütője válogatja.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre