Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós piskóta mazsolával vagy kaporral

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az egész tulajdonképpen úgy készül, mint egy piskóta. Az elején elkeverjük jó habosra a tojások sárgáját a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, míg homogén lesz. A túrót jó alaposan összetörjük (villával), hozzáadjuk a reszelt citrom héját, a mazsolát és a vaníliás cukrot. Ha kaprosan csináljuk, több sót tegyünk bele és kevesebb vaníliás cukrot. Ha a túrót elkészítettük, összekeverjük a piskótás alappal, majd a legvégén a tojások fehérjét felverjük, és óvatosan, hogy ne törjük össze a habot, hozzáadjuk a masszához.

Kikent, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg aranybarnára sül a teteje, nem baj, ha kissé sötétebb lesz, csak ne égjen meg. Kicsit tovább sül, mint egy piskóta, de hát sütője válogatja.

Megjegyzés

Én amikor először csináltam, vendégségbe vittem, mert gyorsan kellett sütnöm valamit, de mindenkinek nagyon-nagyon ízlett! Tényleg pofonegyszerű, és különlegesebb, mint egy piskóta. - Illhan

Ezek is érdekelhetnek

Friss