Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós palacsinta

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

5 dkg vajat felolvasztunk, és világosbarnára pirítjuk. Összedolgozzuk a tejjel, a liszttel, a tojással, a citrusok lereszelt héjának felével, a vaníliás cukorral, 1 csipet sóval és az olajjal. A masszát 30 percig pihentetjük.

2.

A megmaradt vajat összekeverjük a túróval, a cukorral, a megmaradt citrusreszelékkel, a tojássárgájával és a pudingporral. A tejszínt kemény habbá verjük, és a túrókrémhez forgatjuk.

3.

A tésztamasszát átkeverjük. Serpenyőben kevés vajat felforrósítunk, és a massza negyedrészét beletesszük. Egyenletesen eloszlatjuk benne, és mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Ugyanígy elkészítjük a többi tésztát is.

4.

A túrót a palacsintákon elosztjuk, rászórjuk a mazsolát, majd a tésztákat feltekerjük. Kivajazott tűzálló tálba tesszük, és 200 fokon 15 percig sütjük. Csokoládésziruppal meglocsolva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss