5 dkg vajat felolvasztunk, és világosbarnára pirítjuk. Összedolgozzuk a tejjel, a liszttel, a tojással, a citrusok lereszelt héjának felével, a vaníliás cukorral, 1 csipet sóval és az olajjal. A masszát 30 percig pihentetjük.
A megmaradt vajat összekeverjük a túróval, a cukorral, a megmaradt citrusreszelékkel, a tojássárgájával és a pudingporral. A tejszínt kemény habbá verjük, és a túrókrémhez forgatjuk.
A tésztamasszát átkeverjük. Serpenyőben kevés vajat felforrósítunk, és a massza negyedrészét beletesszük. Egyenletesen eloszlatjuk benne, és mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Ugyanígy elkészítjük a többi tésztát is.
A túrót a palacsintákon elosztjuk, rászórjuk a mazsolát, majd a tésztákat feltekerjük. Kivajazott tűzálló tálba tesszük, és 200 fokon 15 percig sütjük. Csokoládésziruppal meglocsolva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre