Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós palacsinta cseresznye- vagy meggymártással

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók kb. 18 db palacsintához:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt (1/3 teljes kiőrlésű liszt, 2/3 rétesliszt volt)
  • 2 tojás
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál só
  • kb. 3 dl erős szénsavas ásványvíz
  • 3 evőkanál olaj
  • Valamint:
  • 50 dkg félzsíros tehéntúró
  • 2 tojás sárgája
  • 2 tojás habbá vert fehérje
  • csipetnyi só
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1-2 evőkanál citromlé - ízlés szerint
  • 2-3 evőkanál cukor - ízlés szerint
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A mártáshoz:
  • 40 dkg magozott fekete cseresznye (vagy meggy)
  • kb. 3 evőkanál cukor - ízlés szerint
  • csipet só
  • 4 db szegfűszeg
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 1 teáskanál mandulakivonat
  • 2 kisujjnyi darabka citromhéj
  • 1-2 evőkanál citromlé
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 evőkanál rizsliszt

Elkészítés

Elkészítés: A palacsintatésztát a szokásos módon kikeverjük, elkeverjük az olajjal is, pihentetjük kb. fél órát, majd az első palacsintához megkenjük a palacsintasütőt olajjal, a többit nem szükséges, mert a tésztában lévő olaj elég a többi tészta sütéséhez. A palacsintákat kisütjük.

A túrót áttörjük, elkeverjük a tojások sárgájával és a fűszerekkel, utoljára a kemény tojáshabot lazán beleforgatjuk. A palacsintákat megtöltjük, feltekerjük.

A magozott cseresznyét feltesszük csipet sóval, szegfűszeggel, citromhéjjal és annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Kikeverjük a tejfölt a cukorral és a liszttel, keverünk hozzá kevés forró cseresznyelevet is, és a forrásban lévő cseresznyéhez kevergetjük, egyet forralunk rajta. Ízesítjük vaníliával, mandulakivonattal, citromlével.

Megjegyzés

Először azt gondoltam, hogy tejföllel átsütöm, de sütés közben beugrott, hogy van jó érett cseresznye, így lett a mártás hozzá.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss