Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós padlizsánkrém

60 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1.) A padlizsánt megmossuk, spéktűvel megszurkáljuk, és sütőben, 200 fokon kb. 45 perc alatt puhára sütjük. Ha kihűlt, kikanalazzuk a húsát, és egy tálba tesszük.

2.) Hozzáadjuk a tejfölt, a túrót, az áttört fokhagymát és a sót, és botturmix segítségével krémesre keverjük az egészet.

Megjegyzés

Nagyon szeretjük a klasszikus padlizsánkrémet, nemrég készítettem ezt a túrós variációt, amely még finomabb lett, mint eddig bármelyik korábbi rokona. Az íze valahol a körözött és a padlizsánkrém között lehet, de nagyon pikáns, és rendesen eteti magát...

További receptek és fotók a Morzsáló blogban!

- Morzsálós Mirza

Ezek is érdekelhetnek

Friss