Túrós-narancsos szelet

Hozzávalók

  • 16 szelethez:
  • 50 dkg túró
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 16 dkg kristálycukor
  • 3 db tojás
  • 1 dl olaj
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 tasak sütőpor
  • A tetejére:
  • 5 dkg cukor
  • 5 dl narancslé
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak vaníliás pudingpor

Elkészítés

    1.

    Keverjük habosra a tojásokat a kristálycukorral. Adjuk hozzá az olajat és 2 dl langyos vizet, majd dolgozzuk bele a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Töltsük a tésztát egy sütőpapírral kibélelt, 30 × 25 cm-es tepsibe, és tegyük 180 fokos sütőbe kb. 30 percre.

    2.

    Verjük fel a vajat a porcukorral, majd dolgozzuk bele a túrót. Kenjük a krémet a kihűlt tésztára, és rakjuk a hűtőbe, hogy megdermedjen.

    3.

    Keverjük a narancsléhez a vaníliás cukrot, az 5 dkg cukrot és a vaníliás pudingport, majd melegítsük, amíg besűrűsödik. Ezután öntsük egyenletesen a sütemény tetejére, és hagyjuk a hűtőben megdermedni.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin