Elkészítés: A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket habbá verem (tálat fejre fordít, ha benne marad, jól dolgoztunk). A sárgáját a cukorral, a sütőporos liszttel, az olajjal és a kakaóporral alaposan kikeverem. Óvatosan hozzákeverem a tojások habját is. Kivajazott, lisztezett formába öntöm, majd előmelegített sütőben megsütöm.
Amikor kihűlt, a vajat a porcukorral habosra keverem, beleszórom a vaníliás cukrot, és hozzákeverem a túrót. Ezt a krémet a tésztára kenem.
És itt jön a trükk: a vaníliás pudingport narancslében főzöm meg. Ha kihűlt a krém, a túró tetejére kenem.
Amikor kész van, vegyünk erőt magunkon, és próbáljuk türelmességre inteni a családtagokat is, hiszen érdemes a sütit 1-2 órára hűtőbe tenni. (Egy jó tanács: kezdjük a főzést a sütemény elkészítésével, hiszen mire a többi ételt befejezzük, a süti is éppen fogyasztható lesz.)
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre