Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós muffin cukormázzal

45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 12 darabhoz:
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 tojás sárgája
  • 0,6 dl étolaj
  • 2 dl író
  • A krémhez:
  • 25 dkg krémtúró
  • 0,5 dl tejföl
  • 6-10 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • ízlés szerint narancshéj, citromhéj
  • 1 evőkanál narancslé
  • A mázhoz:
  • 3 tojásfehérje
  • 15-20 dkg cukor

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a citromhéjat összekeverjük. A tojássárgáját kikeverjük az olajjal és az íróval.

Közben a krém hozzávalóival sima krémet keverünk.

Amikor elkészültünk, a száraz és nedves anyagokat lazán összedolgozzuk, majd az előkészített sütőformába félig töltjük, majd erre kanalazzuk a túrós-citromos krémet. 180 °C -ra előmelegített sütőbe tesszük.

Amikor a tészta kezd megszilárdulni, akkor rákanalazzuk a tojásfehérjéből és cukorból felvert kemény habot, majd készre sütjük.

Sütőformában pihentetjük 10-15 percig, ezután rácsra szedjük, és hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés

A krémet gazdagíthatjuk cukrozott, aszalt vagy friss gyümölccsel.
A mázat színezhetjük pl. meggylével, áfonyával, eperlével stb. vagy ételfestékkel.
Amennyiben a krémtúró lágy, úgy szükséges tejfölt hozzáadni. A krém enyhén legyen folyós.
Mindenképpen használjunk muffinpapírt, így a sütit könnyen kivehetjük a formából. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss