Elkészítés: Válasszuk szét a tojásokat. A tojássárgáját keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral és az olajjal, majd apránként keverjük hozzá a túrót. A lisztet és a sütőport szintén kis adagokban adjuk hozzá. A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá, majd végül óvatosan keverjük bele a tésztába, amit ízesítsünk diólikőrrel.
A tésztát öntsük bele a szilikonos kuglóf formába és simítsuk el benne. Előmelegített sütőben 160 fokon 60 percig süssük. Ahogy a megsült kuglóf kihűlt, vegyük ki a szilikonos formából.
Gőz felett olvasszuk fel vajjal az étcsokoládét, és csurgassuk rá a kuglóf tetejére, amit ízlés szerint meghintünk durvára tört mogyoróval.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre