Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Túrós palacsinta ribizlimártással

Hozzávalók

  • 3 tojás
  • 3 ek cukor
  • 1/2 citrom
  • 1 tk vanília kivonat
  • 25 dkg túró
  • 1 ek burgonyakeményítő
  • 15 dkg liszt
  • 175 ml tej
  • 2 ek olaj (+ a sütéshez)
  • 1 csipet só
  • A mártáshoz:
  • 30 dkg ribizli
  • 2 ek cukor
  • 1 tk keményítő
  • 1 csipet fahéj
  • 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg

Elkészítés

    1. A tésztához, a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, a reszelt citrom héját, a vaníliát és fehéredésig keverjük.
    2. A túrót, először villával összetörjük és hozzákeverjük a habos tojássárgájához, majd apránként hozzászitáljuk a keményítővel elkevert lisztet és felváltva adagolva a tejjel, simára keverjük. Végül hozzákeverjük az olajat is.
    3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipetnyi sóval és óvatosan, nagy mozdulatokkal, egyenletesen elkezdjük hozzákeverni a masszához. Felhevített serpenyőben a szokásos módon kisütjük a palacsintákat. 
    4. A mártáshoz a ribizlire szórunk két evőkanál cukrot, majd villával összetörjük és egy sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk. Az átpasszírozott gyümölcsöt felmelegítjük, majd ízlés szerint adunk még hozzá cukrot és a fűszereket.
    5. Egy kis edényben, egy evőkanál vízzel elkeverünk egy kiskanál keményítőt és ezzel besűrítjük a mártást, hagyjuk felforrni, majd levesszük a tűzről. Hagyjuk kissé hűlni, majd a palacsintákhoz kínáljuk.

    MÉG TÖBB RIBIZLIS RECEPT>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin