Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Túrós-meggyzselés süti

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 egész tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál víz
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 dl étolaj
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • A krémhez:
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 50 dkg túró
  • A tetejére:
  • 1 üveg (7 dl) meggybefőtt
  • 3 csomag 12 g-os tortazselé
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 4 dl víz
  • 5 dl gyümölcslé (meggylé)

Elkészítés

    Elkészítés: A megmosott tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, a sót, a kakaóport, az étolajat, mellyel jól összedolgozzuk.

    A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és fakanállal beledolgozzuk az előző masszába. A lisztet a sütőporral elkeverjük, fokozatosan beleszitáljuk, és lazán belekeverjük.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tésztamasszát, és előmelegített sütőben, 180 C-fokon 15-20 percig sütjük.

    Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a túrót és a vaníliás cukrot.

    Ha kihűlt a tészta, könnyen kiboríthatjuk egy táblára. Rákenjük a túrókrémet, elrendezzük rajta a kimagozott, lecsepegtetett meggyet úgy, hogy minden 4x4 cm-es kockába jusson 1 szem. (Így könnyebb lesz szeletelni.)

    A tetejére zselét készítünk: a zselatint elkeverjük a cukorral és a vízzel, majd hozzáadjuk a gyümölcslevet. Forrástól számítva 1 percig főzzük. Végül fokozatosan ráöntjük a langyos zselét a túrókrémre. A túró peremét magasabban hagyjuk, hogy le ne folyjon a zselé.

    Fél óra múlva vizes késsel szeleteljük.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin