Túrós - meggyes süti

default user icon
17 3.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt,
  • 25 dkg porcukor,
  • 1 sütőpor,
  • 1/2 kg túró,
  • 1 kg meggy,
  • 3-4 tojás,
  • 2 dl tej,
  • 25 dkg margarin

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet, a cukrot és sütőport összekeverem. Fele margarinnal a tepsit kikenem. A fele lisztet a tepsibe szórom, rámorzsolom a túrót, a fejtett meggyet, majd a liszt másik felét. A maradék margarint felolvasztom és rálocsolom. A tojással a tejet összekeverem és rálocsolom. 1 óráig pihentetem. Először nagy lángon, majd közepes lángon sütöm.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

doremi 4 évvel ezelőtt
Ez isteni finom lett! Semmi pihentetés, 15 perc 200 fok és még 20-25 perc 180 fokon, hogy szép barnás legyen a teteje. Az egyenletes terítés szerintem is fontos, amit a lisztes és a folyékony rétegeknél a tepsi laza egyik oldalról-másik oldalról való ütögetésével lehet elérni/tökéletesíteni.
Lázár Boglárka 5 évvel ezelőtt
Tapasztalatom szerint végig egyenletes lángon, kb. 30 percig kb. 180 C-on kell sütni. Miért kellene előtte pihentetni? Nincs ami összeérjen, összedagadjon. Épp az a jó benne, hogy ha vacsora előtt egy órával eszembe jut, hogy sütni kellene, egy óra múlva már félig kihűlve tudom kínálni. Nem tudom szemanénak miért nem sikerült ez a sütemény. Én most sütöttem először meggyel, de az alapreceptet, a mazsolás-túróst rendszeresen készítem. Se most, se korábban nem tapasztaltam ilyen tüneteket, mint amit ő leírt. Az összetevőket egyenletesen kell rétegezni, ne csak esik, ahogy puffan.
Szemán Emese 8 évvel ezelőtt
Szerintem sem véletlenül találták ki hogy az összetevőket össze kell gyúrni. Volt olyan rész ahol nekem megégett, és volt ami nem sült meg rendesen. Az ízek nagyon váltakozóak a süteményen belül. Szóval én nem "kezdő" hanem lusta háziasszonyoknak ajánlanám..
Peszeki Orsolya 8 évvel ezelőtt
Sajnos nekem nyers maradt a közepe. 220 fokon sütöttem 5 percig, aztán 200 fokon 40 percig. Mit csinálhattam rosszul?
seeadler 9 évvel ezelőtt
Ezt én Furcsa túrós néven ismertem és csináltam. Minden ugyanaz, de a töltelék 1/2 kg tehéntúró rámorzsolva, mazsolával bolondítva. Szuperül összeáll, nagyon zaftos lesz, a gyerekemnek nem tudok eleget csinálni belőle. Gyors , hamar kész és nincs sok szennyes utána!
10 évvel ezelőtt
Elkészitettem a süteményt a családomnak nagyon izlett. A kezdő házisszonyoknak tudom ajánlani.
aniko 10 évvel ezelőtt
Biztosan nagyon finom, de valahogy nem merem addig megcsinálni, amig nem tudom a FOKOT, Légyszi irjátok le! Szerintem fontos!!
süti 10 évvel ezelőtt
Mennyi ideig és hány fokon sütöd ezt a sütit Cicus?
Andrea 10 évvel ezelőtt
Tényleg nagyon egyszerű és nagyon finom, én mazsolát és darált mákot szórtam rá meggy helyett. Az eredmény lenyűgöző volt.
sárosdi virág 10 évvel ezelőtt
Összeáll, és szederrel is nagyon finom!

Hasonló Receptek

Magazin