Túrós - meggyes süti

default user icon
17 3.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt,
  • 25 dkg porcukor,
  • 1 sütőpor,
  • 1/2 kg túró,
  • 1 kg meggy,
  • 3-4 tojás,
  • 2 dl tej,
  • 25 dkg margarin

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet, a cukrot és sütőport összekeverem. Fele margarinnal a tepsit kikenem. A fele lisztet a tepsibe szórom, rámorzsolom a túrót, a fejtett meggyet, majd a liszt másik felét. A maradék margarint felolvasztom és rálocsolom. A tojással a tejet összekeverem és rálocsolom. 1 óráig pihentetem. Először nagy lángon, majd közepes lángon sütöm.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

doremi 3 évvel ezelőtt
Ez isteni finom lett! Semmi pihentetés, 15 perc 200 fok és még 20-25 perc 180 fokon, hogy szép barnás legyen a teteje. Az egyenletes terítés szerintem is fontos, amit a lisztes és a folyékony rétegeknél a tepsi laza egyik oldalról-másik oldalról való ütögetésével lehet elérni/tökéletesíteni.
Lázár Boglárka 5 évvel ezelőtt
Tapasztalatom szerint végig egyenletes lángon, kb. 30 percig kb. 180 C-on kell sütni. Miért kellene előtte pihentetni? Nincs ami összeérjen, összedagadjon. Épp az a jó benne, hogy ha vacsora előtt egy órával eszembe jut, hogy sütni kellene, egy óra múlva már félig kihűlve tudom kínálni. Nem tudom szemanénak miért nem sikerült ez a sütemény. Én most sütöttem először meggyel, de az alapreceptet, a mazsolás-túróst rendszeresen készítem. Se most, se korábban nem tapasztaltam ilyen tüneteket, mint amit ő leírt. Az összetevőket egyenletesen kell rétegezni, ne csak esik, ahogy puffan.
Szemán Emese 7 évvel ezelőtt
Szerintem sem véletlenül találták ki hogy az összetevőket össze kell gyúrni. Volt olyan rész ahol nekem megégett, és volt ami nem sült meg rendesen. Az ízek nagyon váltakozóak a süteményen belül. Szóval én nem "kezdő" hanem lusta háziasszonyoknak ajánlanám..
Peszeki Orsolya 8 évvel ezelőtt
Sajnos nekem nyers maradt a közepe. 220 fokon sütöttem 5 percig, aztán 200 fokon 40 percig. Mit csinálhattam rosszul?
seeadler 8 évvel ezelőtt
Ezt én Furcsa túrós néven ismertem és csináltam. Minden ugyanaz, de a töltelék 1/2 kg tehéntúró rámorzsolva, mazsolával bolondítva. Szuperül összeáll, nagyon zaftos lesz, a gyerekemnek nem tudok eleget csinálni belőle. Gyors , hamar kész és nincs sok szennyes utána!
9 évvel ezelőtt
Elkészitettem a süteményt a családomnak nagyon izlett. A kezdő házisszonyoknak tudom ajánlani.
aniko 9 évvel ezelőtt
Biztosan nagyon finom, de valahogy nem merem addig megcsinálni, amig nem tudom a FOKOT, Légyszi irjátok le! Szerintem fontos!!
süti 9 évvel ezelőtt
Mennyi ideig és hány fokon sütöd ezt a sütit Cicus?
Andrea 9 évvel ezelőtt
Tényleg nagyon egyszerű és nagyon finom, én mazsolát és darált mákot szórtam rá meggy helyett. Az eredmény lenyűgöző volt.
sárosdi virág 9 évvel ezelőtt
Összeáll, és szederrel is nagyon finom!

Hasonló Receptek

Magazin