Elkészítés: A langyos tejnek a felét keverjük össze egy teáskanál cukorral, morzsoljuk bele az élesztőt, és pár perc alatt, futtassuk fel. A lisztet keverjük össze a maradék cukorral, a sóval, majd szitáljuk bele a keverőtálba. Ezután csináljunk a közepébe egy mélyedést. A vajat olvasszuk fel, majd keverjük össze a tojássárgákkal, és öntsük bele a liszt közepén lévő mélyedésbe, öntsük hozzá a maradék langyos tejet és a felfuttatott élesztőt. A robotgép dagasztó szárával kb. 8 percig dagasszuk a tésztát közepes fokozaton. (Természetesen kézzel vagy kenyérsütőgéppel is bedagaszthatjuk a tésztát.)
Tegyük át egy kilisztezett tálba, konyharuhával takarjuk le, és langyos helyen kelesszük 45 percig.
A megkelt tésztát borítsuk ki lisztezett felületre, nyújtsuk ki 3-4 mm vastagra. (Arra figyeljünk, hogy beleférjen majd a formába, és feltekerve ne legyen se kisebb, sem pedig nagyobb.)
A meggyet tegyük bele egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le. A túrót (vagy ricottát) keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal, majd keverjük hozzá a lecsepegtetett meggyet is.
A kinyújtott tésztára kanalazzuk rá a túrós-meggyes tölteléket, majd óvatosan kenjük el, hogy lehetőleg mindenhova kerüljön a töltelékből. Tekerjük fel, mint a bejglit, majd helyezzük bele egy 24 cm-es kikent, lisztezett kuglófformába. Takarjuk le egy konyharuhával, majd langyos helyen kelesszük újra 30 percig.
A vajat olvasszuk fel, kenjük le a tésztát, mielőtt a sütőbe tennénk. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd 160 fokon süssük 45-50 perc alatt szép pirosra.
A sütőből kivéve a forró kalácsot kenjük le a tejjel, majd hagyjuk pár percig a formában hűlni. Ezután helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.