Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Túrós-mascarponés máktorta

default user icon

Hozzávalók

  • 20 dkg darált mák
  • 8 dkg liszt
  • 5 g sütőpor
  • 12 dkg vaj
  • 16 dkg kristálycukor
  • 5 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 6 ek meggylekvár
  • 1-2 ek mák a tetejére
  • A krémhez:
  • 45 dkg félzsíros túró
  • 10 dkg mascarpone
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 dl habtejszín
  • 2 dkg zselatin fix

Elkészítés

    1. A tésztához a darált mákot, az átszitált lisztet és a sütőport összekeverjük. A vajat egy nagyobb tálban habosra keverjük 4 dkg cukorral. A tojásokat szétválasszuk, majd a sárgájákat és a reszelt citromhéjat a vajas masszához keverjük.
    2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a maradék cukorral, majd egy spatulával a vajas keverékhez  forgatjuk. Végül hozzáadjuk a mákos lisztet is, és alaposan összekeverjük. A masszát egy sütőpapírral kibélelt 20 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
    3. A krémhez a túrót és a mascarponét elkeverjük a kétféle cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük, és összeforgatjuk a mascarponés krémmel, majd hozzákeverjük a zselatin fixet is.
    4. A kihűlt tortát kettévágjuk vízszintesen. Az alsó tortalapot megkenjük 3 ek meggylekvárral, erre simítjuk a túrókrém felét. Befedjük a másik tortalappal, ezt megkenjük a maradék lekvárral. Erre rákenjük a maradék krémet, és megszórjuk egy kevés mákkal. A hűtőbe tesszük legalább 1 órára, majd felszeletelve kínáljuk.

    18 ELLENÁLLHATATLAN MÁKOS SÜTI A BEJGLIN TÚL >>>

    CITROMOS MÁKTORTA - EZZEL A DESSZERTTEL EGY KEZDŐ IS TUTI SIKERT ARAT! >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin