Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós-málnás szuflé

MME MME
45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A túrót passzírozzuk át, majd tegyük egy tiszta törlőkendőbe, és préseljük ki belőle a maradék savót.

A tojássárgákat a kristálycukorral vízfürdő fölött keverjük habosra, majd adjuk hozzá a túrót és a narancs lereszelt héját.

A tojásfehérjéket a porcukorral verjük kemény habbá, és adjuk a túrós keverékhez.

Hat kisebb felfújtformát kenjünk ki vajjal, szórjunk meg darabolt dióval, majd osszuk el bennük a túrós masszát. A megtöltött formákat tegyük egy tepsibe, és kb. 1 cm magasan öntsünk alájuk vizet.

A tepsit tegyük a sütőbe, majd 200 °C-on süssük 15 percig a szuflét. Ha elkészült, borítsuk ki tányérokra.

A fagyasztott gyümölcsöt engedjük fel, csepegtessük meg a narancs kicsavart levével, majd tálaljuk a szuflé mellé. Mentalevéllel díszítsük.

Megjegyzés

Hozzávalók: 6 személyre.

Málna helyett természetesen más fagyasztott vagy friss gyümölcsöt, például ribizlit, epret vagy almát is használhatunk. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss