Elkészítés:
1.) A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, befóliázzuk, és 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
2.) A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
3.) A tésztát kivesszük a hűtőszekrényből, lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd egy kivajazott, (kb. 25 cm átmérőjű) kör alakú sütőformába tesszük. Villával megszurkáljuk a tésztát, majd újabb 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
4.) A tésztát kivesszük a hűtőszekrényből, beborítjuk ezüstpapírral, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 percig sütjük. Félidőben leszedjük a fóliát.
5.) Kiszedjük a sütőből a tésztát, ráöntjük a túrós tölteléket, és takaréklángon (kb.150 fokon) további 25 perc alatt készre sütjük a túrós lepényt. Hagyjuk kihűlni, és málnalekvárral tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre