Túrós lepény málnaöntettel

Hozzávalók

  • Hozzávalók 18 darabhoz:
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 6 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 40 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • A málnaszószhoz:
  • 50 dkg fagyasztott málna
  • 25 dkg cukor
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 25 dkg tejföl
  • 13 dkg cukor
  • 1 ek reszelt citromhéj
  • 2 db tojás
  • A vaníliakrémhez:
  • 5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dkg cukor
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 db tojás
  • 1 csipet só

Elkészítés

    1.

    Morzsoljuk az élesztőt 1 dl langyos tejbe, majd adjunk hozzá 1 ek porcukrot, és futassuk fel. A lisztet melegítsük meg, szitáljuk át 1 csipet sóval, nyomjunk a középébe mélyedést. Öntsük bele a felfuttatott élesztőt, adjuk hozzá a megmaradt porcukrot, a tojást, a puha vajat, valamint a megmaradt tejet. Dagasszuk a tésztát 20 percig, majd letakarva kelesszük a duplájára.

    2.

    A málnaszószhoz olvasszuk fel a málnát a cukorral, majd kevergetve főzzük mártás sűrűségűre. Passzírozzuk át egy szitán, majd tegyük félre. Nyújtsuk a tésztát 20 x 40 cm-es téglalappá, és fektessük tepsibe. A krémtúró hozzávalóit keverjük simára botmixerrel. Vonjuk be a tésztalapot a krémtúróval, majd a málnás öntet felével. Kelesszük a süteményt további 20 percig, majd süssük 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig.

    3.

    A vaníliás réteghez forraljuk fel a tejet a kétféle cukorral és az aromával. Néhány kanálnyit keverjünk simára a pudingporral. Közepes lángon főzzük sűrűre. Hagyjuk kissé kihűlni, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját. A fehérjéket verjük lágy habbá 1 csipet sóval, majd forgassuk a vaníliás alapba. Kenjük át a süteményt a vaníliás krémmel, majd süssük további 20 percig. Vegyük ki, hagyjuk kissé kihűlni, majd a málnaszósszal tálaljuk.

Érdemes még az első friss gyümölcsök megjelenése előtt feldolgozni fagyasztott készleteinket.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin