Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Túrós lepény kaporral

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 2 dkg élesztő
  • 6 dkg cukor
  • 1 dl langyos tej
  • 40 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 2 db tojássárgája
  • A töltelékhez:
  • 3 db tojás
  • 50 dkg túró
  • 1 csipet só
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor kapor
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A tetejére:
  • 1 db tojás
  • 2 ek tejföl

Elkészítés

    1. Az élesztőt kevés cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sót, az olvasztott vajat összegyúrjuk, ráöntjük az élesztőt, tovább gyúrjuk, majd letakarva, meleg helyen 1 órát kelni hagyjuk.
    2. A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A túrót összekeverjük a sóval, tejföllel, az apróra vágott kaporral, a cukrokkal, majd beleforgatjuk a tojáshabot.
    3. A megkelt tésztát kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük, majd egyenletesen rákenjük a tölteléket. A tojást felverjük és összekeverjük a tejföllel és rácsorgatjuk a lepény tetejére. 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 40 percig sütjük.

    11 EGYSZERŰ TÚRÓS SÜTI, AMIT ELRONTANI SEM LEHET! >>> 

    NEM CSAK TÖKFŐZELÉKBE JÓ: 11 KIHAGYHATATLAN KAPROS RECEPT! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Túrós lepény kaporral recept?


Magazin