Elkészítés: A lisztből és a tojásból sóval és kevés vízzel tésztát gyúrunk. Apró cipókat formálunk belőle, ezeket nagyon vékonyra sodorjuk, és tepsi hátán rózsaszínű ropogósra sütjük.
A tésztákat kisebb-nagyobb darabokra tördeljük, edénybe tesszük, és leöntjük annyi sós, forró vízzel, hogy ellepje. Lefedjük fedővel, majd 2-3 perc múlva leszűrjük a vizet róla.
A zsírt és a tejfölt felforrósítjuk, ízlés szerint sót hozzáadva rálocsoljuk a tésztára, és az egészet átkeverjük. Túrót teszünk a tetejére, hideg tejfölt adunk hozzá tálaláskor.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre